Carolina Calderón
Folkhögskollärare och aktivt engagerad i frågor som rör mänskliga rättigheter, integration och demokrati

Låt oss introducera vår fjärde hedersmedlem på IKF Malmö – välkommen Carolina Calderón! Carolina verkar inom sitt område för att bidra så att världen bli bättre och mer rättvis, speciellt vad gäller kvinnors rättigheter.

Mitt namn är Carolina Calderón, kommer från Chile och har bott i Sverige i 14 år. Jag engagerar mig i frågor som rör mänskliga rättigheter, integration och demokrati eftersom jag själv växte upp i en diktatur som pågick under 70-90-talet i Chile. Inom de områden där jag verkar gör jag mitt bästa för att bidra så att världen bli bättre och mer rättvis, speciellt vad gäller kvinnors rättigheter. Jag jobbar som Folkhögskollärare och engagerar mig internationellt för Lärarförbundet i Region Skåne.

Redan hemma i Chile jobbade jag som musiker och sångerska och detta fungerade som ett verktyg för mig att integreras i det svenska samhället. Jag bestämde mig därför för att starta eget företag 2017 för att hjälpa nyanlända/invandrare med deras integration genom musiken. Jag vill inspirera och engagera kvinnor att möta livet med stolthet, bryta hinder och utmana stereotyper.

https://carolinacalderonkulturintegration.com/

Min hemsida har blivit en succé för nyanlända/invandrare artister som bor i Sverige. Genom att hitta nya kanaler för att öka sina karriärmöjligheter både nationellt och internationellt och för att göra det möjligt för dem att också försörja sig på att skapa musik och hålla kontakt med musiker i hela världen för att samarbeta med varandra. Där hittar man fantastiska kvinnliga artister som ser hemsidan som en öppning för att deras konst ska synas i hela världen.


Sociala medier:

https://fru.vpsite.se/

Facebook