Get Me On Board
Vad är Get Me On Board?

Get Me On Board är ett samarbetsprojekt med International Refugee Rights Association i Istanbul. I Turkiet finns det idag cirka 4 miljoner flyktingar varav majoriteten är kvinnor som står utanför den turkiska arbetsmarknaden. Syftet med projektet är att synliggöra potentialen hos dessa kvinnor och dela IKFs best practice från projektet Carpe Sophia. Målet är att skapa en skräddarsydd metod och verktyg genom att organisera workshops, göra intervjuer och skapa en karriärhandbok i Istanbul. Projektet är finansierat av Svenska Institutet.


Job Search Guide

Projektet Get me on Board släpper i samband med premiären av filmen ”Strength Among Us” en guide för jobbsökande i Turkiet som riktar sig till syriska flyktingkvinnor. Guiden skapades för att öka kvinnornas kunskap om den turkiska arbetskulturen, regler och lagar i den turkiska arbetsmarknaden. Guiden finns på engelska, turkiska och arabiska.

Job Search Guide - English
Job Search Guide - Turkish
Job Search Guide - Arabic


Strength Among Us

Rörande, starkt och välgjort. En unik film.
Kommentarerna var positiva från publiken under premiären av dokumentärfilmen Strength Among Us. Premiärpubliken representerade över 50 olika organisationer både i Sverige och Turkiet. ”Strength Among Us” släpptes augusti 2020, och låter 24 kvinnor som flytt från Syrien till Turkiet berätta om sina liv innan och efter resan till det nya landet. Filmen finns både på engelska och på turkiska.


Kontakt

För mer information, maila info@ikf.se