Aktuellt


IKF Malmö Årsmöte 2021

Välkomna till digitalt årsmöte via Zoom torsdagen den 25 mars kl. 17.30. Detta möte är endast för medlemmar.

Läs mer

Viktig information!

Med anledning av den rådande situationen med ökad smittspridning i Skåne vill vi informera om att vi pausar våra cirklar. Vi återkommer så fort vi startar igen!

Läs mer

Pressmeddelande 16 december 2020: Stor jämställdhetsstudie bland kvinnor med utländskt påbrå

Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF) har under 2020 bedrivit en intersektionell och normkritisk studie i syfte att nyansera och bredda kvinnors olika erfarenheter, och ge kvinnor med utländskt påbrå möjlighet att vara både delaktiga i, och ha inflytande över, jämställdhetsarbetet. 128 kvinnor med 38 olika nationaliteter har deltagit.

Läs mer

Pressmeddelande 14 december 2020: Internationella Kvinnoföreningen i Malmö belönas flerfaldigt för sitt jämställdhets- och integrationsarbete med kvinnor och unga tjejer med utrikesbakgrund

Samtidigt med att Internationella Kvinnoföreningen i Malmö firar sitt 50-årsjubilieum har föreningen kämpat för sin överlevnad och lyckats ta sig ur sin ekonomiska kris. Ett gediget arbete och ett fantastiskt engagemang från medarbetare och styrelse har gett resultat och utdelning genom flera beviljade projekt under hösten.

Läs mer

Pressrelease: MUMPRENEURSHIP - Entreprenörskapsutveckling för mammor

Efter tre månaders arbete lanserades projektet Mumpreneurship: Entretrenörskapsutveckling för mammor - Startuppers genom förebilder under ett digitalt kickoff-möte den 7 och 8 december 2020

Läs mer

Equal

I samverkan med Jämställd Utveckling Skåne och folkbildningsförbundet Studieförbundet Vuxenskolan har IKF Malmö genomfört en omfattande normkritisk studie. Syftet är att ge en röst åt de kvinnor vars kontext i vårt samhälle är utanför jämställdhetsbegreppets norm.

Läs mer

Medlemsmöte 10/12

Välkommen till medlemsmöte 10/12 kl. 17:30 via Zoom! Läs mer för länk och agenda.

Läs mer

IKF Malmö syr skyddsrockar åt Malmö Stad

Internationella Kvinnoföreningen i Malmö gör en stor samhällsinsats genom att visa på systerskapets stora handlingskraft - se inslaget på SVT!

Läs mer

Ny film från projekt Tjejdriven

Vårt treåriga projekt Tjejdriven närmar sig sitt slut och en film har skapats där projektets erfarenheter, lärdomar och resultat har samlats.

Läs mer

Filmen om IKF Malmö

Det här är filmen om IKF Malmö, en dokumentation av föreningen från start till idag. Den premiärvisades under 50-årsfirandet på Rådhuset i Malmö den 3 oktober och rörde både till tårar och skratt.

Läs mer

Välkommen till IKF Malmös 50 årsjubileum i Rådhuset!

Nu har det gått 50 år och vi vill med dig på Rådhuset den 3 oktober fira det stora träd som idag står. Ett träd, med djupa rötter i Malmös mylla, vars årsringar utgörs av generationer av kraftfulla kvinnor, vars löv skimrar i färger från globens alla flaggor, vars krona susar i en melodi sprungen ur alla dess språk. Välkommen!

Läs mer

Strength Among Us

Rörande, starkt, välgjort, en unik film. Kommentarerna var positiva från publiken under premiären av dokumentärfilmen Strength Among Us. Se filmen här!

Läs mer

P4 Malmöhus på IKF Malmö

Den 5 oktober hade IKF Malmö besök från P4 Malmöhus som sände direkt under hela förmiddagen. ”Det är ett ställe fullt av drömmar”, rapporterade radioreporter Sofie Ericsson från korridorerna.

Läs mer

Cirklarna är igång!

Måndag den 17 augusti börjar cirklarna igen - utomhus och med distans. Precis som i våras kommer vi hålla utomhuscirklar två gånger i veckan: måndagar klockan 10-12 och torsdagar klockan 13-15. Vi ser fram emot att träffa er!

Läs mer

Susanna Alakoski - Hedersmedlem på IKF Malmö

Vi är så stolta över att kunna presentera författaren Susanna Alakoski som IKF Malmös hedersmedlem och ambassadör. Susanna Alakoski gjorde författardebut 2006 med romanen Svinalängorna, som belönades med Augustpriset och både blev pjäs och film. Hon är utbildad socionom och blev 2015 utsedd till hedersdoktor vid Fakulteten för hälsa och samhälle vid Malmö Universitet. Just nu är Susanna aktuell med Bomullsänglen, första delen i en romansvit om fyra böcker.

Läs mer

A mentorship program by Region Skåne is looking for candidates to be able to apply!

Are a foreign-born woman, in Etableringsprogrammet or Jobb och Utvecklingsgarantin at Arbetsförmedlingen and do you understand Swedish? Is that you? Then continue for more information.

Läs mer

Viktigt meddelande från Malmö Stad

I Malmö och stora delar av världen sprids coronaviruset nu mellan människor. Äldre och personer med olika typer av sjukdomar tillhör de så kallade riskgrupperna, det vill säga är särskilt sårbara. Myndigheterna ger viktig information om hur vi bäst skyddar dessa grupper - information som snabbt kan förändras.

Läs mer

Viktig information från IKF Malmö

På grund av Coronavirusets framfart så har vi blivit tvungna att begränsa cirkelverksamheten ett tag.

Läs mer

Information om coronaviruset på flera språk

Nyheter om det nya coronaviruset i Sverige på english, العربية, suomeksi, Soomaali, Kurmancî, سۆرانی, davvisámegilli, romani, meänkielele och på lätt svenska.

Läs mer

Agenda 2030

Globala målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit och finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030. Läs mer om de globala målen och hur IKF Malmö arbetar med dem!

Läs mer

Hög aktivitet på IKF under jul och nyår!

Förfrågningar om samarbeten från olika partners i EU och nytt projekt finansierat av Jämställdhetsmyndigheten - läs mer om våra aktiviteter under julen!

Läs mer

Kronprinsessan Victoria & Prins Daniel

Kronprinsessparet och IKF Malmö möts tillsammans med andra viktiga Malmöbaserade ideella föreningar som jobbar för inkludering, jämställdhet och integration!

Läs mer

Twilio har valt IKF som samarbetspart!

Det är nu officiellt att Twilio valt IKF som samarbetspart "for all future volunteering projects". Vi ser framemot att vårat samarbete med Twilio!

Läs mer

IKF Malmö - Årets förening!

IKF Malmö blev nominerade som Årets förening av Malmö Stad för 2018! Vår kära projektledare Balqis "Lamis" Khattab blev även utnämnd till Årets Eldsjäl. Klicka på "Läs mer" för att läsa nomineringen.

Läs mer