Cirklar


Cirklarna på IKF Malmö fungerar som en mötesplats, ett sätt att lära känna andra men också lära sig om specifika ämnen. Som medlem får du delta i obegränsat antal cirklar. Vi erbjuder 22 olika cirklar per vecka med allt från att lära sig svenska, lära sig engelska, lära sig om sin mobil till mänskliga rättigheter, sy och hantverk och hälsa och välbefinnande.

Cirklarna hålls i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler. Byggnaden är utrustad med hiss.

Utforska våra cirklar för vårterminen 2022
Cirklar

vi erbjuder


Svenska - nybörjare

Här kan du lära dig svenska på nybörjarnivå. Cirkeln riktar sig till dig som inte tidigare läst svenska, eller till dig som läst svenska men vill börja om igen! Inga förkunskaper krävs.

Svenska B

Lär dig svenska – fortsättning. Den här cirkeln passar bra för dig som redan läst lite svenska och vill utveckla språket. Här lär vi oss och tränar på samtal och lätta konversationer!

Svenska

Svenska språket – avancerad. Vi övar på att öka kunskaperna i vardagsspråket. Vi övar både muntligt och skriftligt och vi går igenom grammatiska regler i det svenska språket.

Engelska

Vi övar på att öka kunskaperna i det engelska språket. Vi övar både muntligt och skriftligt och vi går igenom grammatiska regler.

Svenska och kommunikation

Ett annat sätt att lära dig svenska på! Här kan du träna på svenska språket genom kroppsspråk, känslor och olika övningar i vardagen. Gruppen väljer ämnen som vi sedan diskuterar tillsammans.

Svenska och samhälle

För dig som vill träna på svenska språket genom samhällsfrågor. Vid varje tillfälle diskuterar vi både lokala och globala nyheter och lär oss tillsammans.

Mänskliga rättigheter

Ett diskussionsforum där vi pratar om ämnen som mänskliga rättigheter och jämställdhet.

Sygrupp

Vill du lära dig hur man gör mönster på kläder? Då är den här cirkeln perfekt för dig!

Trivsel- och sygrupp

I den här cirkeln kan du lära dig mer om sömnad och andra spännande hobbyarbeten.

Motion och välbefinnande

Det är viktigt att fortsätta att vara fysiskt aktiv och träna med åren. I den här cirkeln lär vi oss sittande gymnastik och tränar styrka och rörlighet.

Hälsa, kost och välbefinnande

Tillsammans hittar vi recept på hälsosam mat och lagar det tillsammans i köket. Fokus ligger på att lära sig mer om hur du lagar mat som är bra för din kropp!

Yoga

Vi utför yoga tillsammans med syftet att skapa inre ro, minska stress och släppa spänningar i kroppen.

Lär dig din mobil

Vi lär oss att använda mobilen. Har går vi igenom hur du betalar räkningar med mobilt BankId, hur du betalar med Swish, säkerhet kring webbsidor, olika appar med mera!

Leva i Malmö

Vi besöker olika delar och platser av Malmö för att lära känna din stad och dess kultur.