Svenska - nybörjare

Här kan du lära dig svenska på nybörjarnivå. Cirkeln riktar sig till dig som inte tidigare läst svenska, eller till dig som läst svenska men vill börja om igen! Inga förkunskaper krävs.

Svenska B

Lär dig svenska – fortsättning. Den här cirkeln passar bra för dig som redan läst lite svenska och vill utveckla språket. Här lär vi oss och tränar på samtal och lätta konversationer!

Svenska

Svenska språket – avancerad. Vi övar på att öka kunskaperna i vardagsspråket. Vi övar både muntligt och skriftligt och vi går igenom grammatiska regler i det svenska språket.

Engelska

Vi övar på att öka kunskaperna i det engelska språket. Vi övar både muntligt och skriftligt och vi går igenom grammatiska regler.

Svenska och kommunikation

Ett annat sätt att lära dig svenska på! Här kan du träna på svenska språket genom kroppsspråk, känslor och olika övningar i vardagen. Gruppen väljer ämnen som vi sedan diskuterar tillsammans.

Svenska och samhälle

För dig som vill träna på svenska språket genom samhällsfrågor. Vid varje tillfälle diskuterar vi både lokala och globala nyheter och lär oss tillsammans.

Mänskliga rättigheter

Ett diskussionsforum där vi pratar om ämnen som mänskliga rättigheter och jämställdhet.

Sygrupp

Vill du lära dig hur man gör mönster på kläder? Då är den här cirkeln perfekt för dig!

Trivsel- och sygrupp

I den här cirkeln kan du lära dig mer om sömnad och andra spännande hobbyarbeten.

Motion och välbefinnande

Det är viktigt att fortsätta att vara fysiskt aktiv och träna med åren. I den här cirkeln lär vi oss sittande gymnastik och tränar styrka och rörlighet.

Hälsa, kost och välbefinnande

Tillsammans hittar vi recept på hälsosam mat och lagar det tillsammans i köket. Fokus ligger på att lära sig mer om hur du lagar mat som är bra för din kropp!

Yoga

Vi utför yoga tillsammans med syftet att skapa inre ro, minska stress och släppa spänningar i kroppen.

Yoga och hälsa

Studiecirkeln innehåller övningar i rörelse, yoga, andning och meditation. Alla övningar görs efter egen nivå och förmåga vilket gör att alla kan delta oavsett tidigare kunskaper, erfarenheter och möjligheter. Cirkeln leds på både svenska och engelska.

Lär dig din mobil

Vi lär oss att använda mobilen. Har går vi igenom hur du betalar räkningar med mobilt BankId, hur du betalar med Swish, säkerhet kring webbsidor, olika appar med mera!

Leva i Malmö

Vi besöker olika delar och platser av Malmö för att lära känna din stad och dess kultur.

Vård & Hälsa

I Vård & Hälsa får du tillräckliga kunskaper för anställning eller praktik inom vården som vårdbiträde/ vårdare. Vi har inte legitimationsrätt, men efter endast en termin får du ett intyg på att du har de kunskaper som krävs för att kunna bli anställd. Din svenska behöver motsvara Svenska CEFR B1 nivå, SFI C.

Barn & Unga

I Barn & Unga får du under ett 8 veckors program teori och kunskap för att kunna arbeta inom t.ex förskola och fritids. Vi har inte legitimationsrätt, men du får ett intyg på att du har de kunskaper som krävs för att få praktikplats, vikariat och möjlighet till anställning. Din svenska behöver motsvara Svenska B1-nivå, SFI C.

Jobbredo

Jobbredo ör en 10 veckors studiecirkel som förbereder deltagarna att komma ut på arbetsmarknaden eller i studier genom kunskap, diskussioner, praktiska övningar och nätverk.